понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Ученици отново ще пишат есета на английски език

Петото състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през февруари  2015 година.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език, припомнят от просветното министерство.
В състезанието могат да участват ученици от 6-ти до 12-ти клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. Състезанието е разделено по възрастови групи, и темите и изискванията на есетата са различни, в зависимост от възрастта на учениците.
В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат есе на английски език по една от зададените интересни теми (примерно „Къде отиват чорапите, когато изчезнат”, „Представете си, че имате голямо огледало, което говори. Какво казва?“, „Защо рибите не говорят – защото не могат или защото знаят всичко?”, „Една сутрин се събуждате и откривате, че можете да четете мислите на хората…”). Учениците пишат, без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценява предимно творчеството и оригиналността, а не граматиката.
Есетата се оценяват от регионално жури (което се състои от англоговорящи специалисти и учители, и поне един човек, който говори английски като майчин език), а най-добрите есета се изпращат на национално жури, което избира победители във всяка възрастова група. Всички участници получават сертификати за участие, а националните финалисти и техните учители – допълнителни награди на специална церемония през април 2015. Някои от наградите тази година са: участие в летен езиков лагер, организиран от Американския университет в Благоевград, книги и др.
Регистрацията за състезанието започна на 8 октомври 2014 и ще продължи до 25 октомври 2014. Повече информация за състезанието, критериите за оценяване на есетата, както и линк към регистрационната форма ще намерите на www.creativewriting-bg.com.
Иванка Ракова от СОУ „Нешо Бончев” беше класирана на второ място при десетокласниците на четвъртото издание на състезанието – в началото на тази година. Участниците в него бяха над 5500 от цялата страна.
На третото издание – в началото на 2013 година, сред класиралите се за национално оценяване бе и Цветелин Сираков от ОУ „20 април”.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.