събота , 27 април 2024
Желязко Гагов /в средата/ с членовете на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата му като независим кандидат за кмет на община Панагюрище СНИМКА: архив на oshtepan.com

Инициативен комитет представи Желязко Гагов като независим кандидат за кмет на община Панагюрище

Павлина ЛАЛЕВА

Заставам зад кандидатурата на Желязко Гагов, защото той отговаря на всички мои представи за кмет – знаещ и можещ, не само умен и възпитан, а и доброта лъха от него. В идеална възраст за един кмет и е толкова достъпен. Кметът трябва да може да общува с хората, да контактува с бизнеса – от най-дребния до най-едрия. Кметът трябва да умее да намира общи неща с хората от партийното пространство… Той притежава тези качества. Това бе част от емоционалното слово на доктора на биологическите науки Ясен Христов при представянето на кандидатурата на Желязко Гагов като независим кандидат за кмет на община Панагюрище.

Докторът на биологическите науки Ясен Христов /в средата/, кмет на община Панагюрище в мандат 1991-1995, общественик и автор на 2 книги, казва защо е зад кандидатурата на Желязко Гагов

Това стана тази вечер, 7 септември, на пресконференция в Многофункционална зала „Арена Асарел“. Ясен Христов е част от 7-членния Инициативен комитет, който издига кметската кандидатура. Той подчерта, че е бил много впечатлен от думите на г-н Гагов: „Моята врата ще бъде отворена за всеки!“, при срещата им преди време. Градоначалникът на общината в мандат 1991-1995 Ясен Христов изрази убедеността си, че като управленец Желязко Гагов ще даде възможност на хората в общинска администрация да се развиват.

Категорично заставам зад думите на Ясен Христов, каза Марко Мечев, също част от Инициативния комитет,  кмет на община Панагюрище от 1995 до 2005 и народен представител в мандат 2005-2009. Г-н Мечев заяви, че в лицето на Желязко Гагов община Панагюрище има достоен представител, тъй като е воден от желанието си да помага на хората. Като човек с богат управленски опит г-н Мечев посъветва независимия кандидат за кмет: „Помагай на всички и знай, че може 10 пъти да си помогнал на един човек и един път да не си могъл да му помогнеш по обективни причини, и той ще се откаже от теб“. Г-н Мечев акцентува върху личността на Желязко Гагов и огромния капитал, който той носи като опит и умения да комуникира с хора на различни нива не само в България, а и извън нея. 

Много кратък при представянето на Желязко Гагов беше Димитър Татаров, също част от Инициативния комитет.Той каза: „Аз съм благодарен, че моите внуци имат за баща Желязко Гагов, че дъщеря ми има за съпруг Желязко Гагов, че имам за зет Желязко Гагов.“

„Панагюрище заслужава такъв кмет!“, категоричен бе занимаващият се вече 32 години със  застрахователна деййност Петър Каменски. Той също е представител на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Желязко Гагов.

За мен един кандидат за кмет трябва да има харизма, да е добър, да притежава качества като честност и целеустременост, да има визия за развитието на общината. Това каза Боян Пиперков – доктор по трудова и организационна психология, който също е част от Инициативния комитет. Той посочи, че Желязко Гагов е добрият пример. В Инициативния комитет има и две дами – магистърът по европейска администрация Радостина Кръстева-Гатева и стажуващата като лекар по дентална медицина Генка Врагова. Първата не присъства на пресконференцията, но бе обявено, че подкрепя Желязко Гагов заради личностните му качества и умението му да комуникира с хората. Генка Врагова сподели, че младите не бива да стоят безучастни, а трябва да създават обстановка и добра среда за развитие в общината. Тя е убедена, че Желязко Гагов има визия как това да стане.

В началото на пресконференцията независимият кандидат за  кмет на община Панагюрище Желязко Гагов обясни мотивите си да се кандидатира, като заключи: „Искам да помагам на хората, защото човек е щастлив, когато помага“. За целта предстоящите местни избори са възможност за него и той подчерта: „Тук сме, за да има по-добро бъдеще„.

В ковнерентната зала беше показана малка част от творбите на Желязко Гагов в областта на изобразителното изкуствоо и поезията

 

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.