четвъртък , 16 май 2024
Водещи новини
Момент от възстановката "Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876" СНИМКАТА е от сайта на Община Панагюрище

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени на 148 години от Априлското въстание. Свободолюбието и героичният образ на панагюрци бяха възкресени от над 120 членове на Национално дружество „Традиция” от цялата страна.

Момент от възстановката

В пресъздаването на бурните дни на Април 1876 г. и злочестата съдба на свободолюбивите се включиха малки и големи: членове на Женско дружество „Райна Княгиня” – Панагюрище, таланти от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, Сдружението с нестопанска цел „На орището” – село Попинци. Със своя плам, с който участваха, те впечатлиха стотиците жители и гости на община Панагюрище, изпълнили  централния площад „20 април”.

  След края на възстановката председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов и зам.-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров  връчиха грамоти и символични подаръци на представители на всички участници в събитието.

 

 

 

Последва празничен концерт с участието на Маргарита Хранова,

Маргарита Хранова

Мъжка вокална формация „Патриотика” и дует Борислава и Наталия Гайкови.  Извън сценария към изпълнителите от време навреме се присъединяваха малчугани със зелени знаменца, на които четеше заветното „Свобода или смърт”. 

Концертната програма завърши с емблематичната песен „Моя страна, моя България”.

 

Вижте още

В сила са временните противоепидемични мерки в страната във връзка с разпространението на коклюш

Във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната, се въвеждат временни противоепидемични мерки от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.