неделя , 28 април 2024

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния конкурс за рисунка „Аз и детското полицейско управление”. Тържествената церемония по награждаване на отличилите се деца се проведе вчера в Националния дворец на децата в София. На него присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, директорът на ГДНП-МВР главен комисар Атанас Илков, заместник-началникът на отдел „Пътна полиция” комисар Мария Ботева и началникът на сектор „Детска престъпност” в ГДНП главен инспектор Петър Петров.

По регламент участниците бяха разделени в две възрастови групи: 2-4 клас и 5-6 клас. Във всяка една от тях бяха присъдени три трети, две втори и една първа награда. От всичките 96 рисунки, изпратени в конкурса, една бе отличена със Специална награда. Децата получиха още грамота и предметна награда, осигурени от Главната дирекция „Национална полиция“. Те бяха приятно изненадани и с поздрави от възпитаниците на различните клубове в Националния дворец на децата, а във фоайето на сградата бе организирана изложба от картините на младите художници. Доброволците от училищата в нашия регион изпълниха пред публиката и специално написан химн за „Детско полицейско управление”.

Съвсем очаквано учениците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик взеха активно участие в цялостното реализиране на програмата и в конкурсната надпревара. За тях срещата в столицата се оказа двоен празник, тъй като на нея бяха наградени и победителите в областния конкурс за есе на тема: „Знам ли правилата за безопасност и какви правонарушения видях през лятото“.

Припомняме, че на 1 юни 2023 г. доброволците от Пазарджишка област посетиха Главна дирекция „Национална полиция”  и се запознаха с дейността на полицейските служители. Тогава главен комисар Атанас Илков им постави задача да напишат есе, а пет месеца по-късно. тричленно жури оцени изпратените 49 есета и отличи най-добрите 6 от тях. На тържествената церемония присъстваха ученици, техните учители и директори на учебни заведения, служители от ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември, които пряко отговарят за реализирането на националната превантивна програма „Детско полицейско управление”.

ИЗТОЧНИК:Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.