събота , 27 април 2024

За проблеми в детските градини в селата Бъта и Оборище сигнализират директори. Жители на Панагюрище се интересуват от санирането на жилищни сгради

Натрупвани с години сериозни проблеми в детските градини в селата  Бъта и Оборище споделиха  директорите на двете образователни институции днес, 19 февруари, в приемния ден на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов. От разказа им стана ясно, че състоянието на сградния фонд и начинът на отопление са застрашаващи здравето на децата. Затрудняващ работата проблем е и недостигът на учители.

И в двете детски градини групите са смесени, като в едната децата са 27,   от които 4 със специални образователни  потребности /СОП/, а в другата детска градина децата са 24.

Част от другите въпроси, които гражданите поставиха пред кмета, бяха свързани със саниране на жилищни блокове. През последните години в Панагюрище са обследвани едва 6 блока, а са вкарани в проект само 2 от тях.

Кметът Желязко Гагов проведе интересен разговор и с трима самодейци от Кукерска група „Рогач” от с.Оборище. Тримата са участници и в Групата за автентичен фолклор „Ламба-Ламба”  към местното читалище.

Около 20 граждани прие днес кметът Желязко Гагов. Част от тях търсеха съдействие за работа, други питаха за общински жилища.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.