петък , 26 април 2024

Д-р Ципоркова и д-р Янакиева – номинирани за „Лекар на годината-2014”

Пазарджишката организация на Българския лекарски съюз (БЛС) обяви номинациите си за най-високия почетен знак „Лекар на годината-2014”.

На национално ниво е номинирана д-р Иванка Ципоркова, офталмолог, от Пазарджик, понастоящем работи в ДКЦ „Здраве”, а на регионално – д-р Каля Янакиева – педиатър, от Пещера, съобщиха областни медии. Признанието се връчва на церемония, на която лекарите, излъчени от Регионалните колегии на Българския лекарски съюз получават отличията си. В Деня на българския лекар – 19 октомври – медици стават носители на почетен знак „Лекар на годината“, „Мениджър на годината“ и лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина“.
През 2013 година Българският лекарски съюз утвърди като носител на най-високия почетен знак „Лекар на годината” доц. д-р Бинка Попова от Клиниката по ортопедия и травматология към университетска болница „Царица Йоанна”.
През 2011 година акушер-гинекологът д-р Петър Бътовски от Панагюрище стана „Лекар на годината” за област Пазарджик.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.