понеделник , 6 май 2024

В панагюрските детски градини рождените дни на децата се празнуват с торти, придружени със сертификат

Децата в панагюрските детски градини празнуват рождените си дни с торти.

Всички директори на детските заведения – ОДЗ „Райна Княгиня”, ОДЗ „Звънче”, ЦДГ „Пролет”, ЦДГ „Брезичка” и ЦДГ „Първи юни” уточниха, че сладкишите винаги са придружени със сертификати, указващи дата, място и производител.
Темата бе разисквана от медии в края на септември, като проверки на журналисти, показала, че в детски градини в столицата тортите се забраняват и родителите купуват картонени, които от своя страна са пълни с пакетирани лакомства, подаръци.
Не бих забранила внасянето на тортата, защото това е празник за всяко дете, чакан по един месец преди това, заяви Анета Сапунджиева, директор на ЦДГ „Пролет”. Гинка Златарева, директор на ОДЗ „Звънче” уточни, че практиката е костултирана с панагюрския екип по безопасност на храните, които разрешават тортите със сертификат. Инициативата е родителите и те решават как ще се отпразнува рождения ден, но всички храни са с документи или пакетирани, каза Радка Ножделова, директор на ЦДГ „Брезичка”. Много внимаваме, защото носим отговорност, допълни Татяна Костадинова – директор на ОДЗ „Райна Княгиня”, колегите си. Директорът на ЦДГ „Първи юни” Цеца Радивчева-Калпакова сподели, че няма забрана за внасяне на торти, но те задължително са със сертификат, защото иначе няма гаранция за качеството им.
По форумите родителите също са разделени в позициите си – едни защитават традицията личния празник на децата им да бъде отбелязван с торта, а други подкрепят забраната, заради риска от натравяния.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.