събота , 27 април 2024
Моменти от проекта "Учи, за да можеш!" СНИМКИТЕ са предоставени от СУ "Нешо Бончев"

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ проведоха експерименти в ПУ по интердисциплинарен проект “Учи, за да можеш!”

Активното сътрудничество между СУ “Нешо Бончев”-гр. Панагюрище и Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” в областта на биологията и химията продължи и през настоящата учебна година с дванадесетокласници от профилирана паралелка “Природни науки”.

В учебните и научните лаборатории на Биологически и Химически факултети на университета в периода 14-16.02.2024 г. бе проведен лабораторен практикум. В различните катедри на Химическия факултет учениците осъществиха експерименти, наблюдаваха специализирана апаратура за провеждане на изследвания под ръководството на различни университетски преподаватели.

В катедри  “Генетика”, “Екология и ООС”,”Клетъчна биология”, “Анатомия и физиология на човека” дванадесетокласниците проведоха генетични експерименти, научиха много за биоразнообразието в България, за клетките (туморни, кръвни и др.), наблюдаваха макети, модели и мокри препарати от човешки тъкани и органи.

Проведените дейности са част от интердисциплинарен проект “Учи, за да можеш!” (по биология и химия, профилирана подготовка) и съгласно сключен договор за сътрудничество между Панагюрската гимназия и Пловдивския университет. Целите са професионалного ориентиране, мотивирането на учениците за изучаване на природни науки, развитието на умения за експериментална дейност.

Учителите Мариела Варадинова и Иванка Талева-Мазнекова изказват своите благодарности на деканите на двата факултета за ползотворното сътрудничество, перфектната организация и радушния прием, а на учениците – за доверието и активното им участие в дейностите.

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.