събота , 27 април 2024
Кметът на община Панагююрище Желязко Гагов /вдясно/ и кметът на община Стрелча инж.Георги Павлов правят първа копка на Клетка2 на Регионалното депо за отпадъци

Таксата за за битови отпадъци се запазва

С грижа за жителите на община Панагюрище и бизнеса в нея, Общинска администрация внесе предложение в Общински съвет – Панагюрище размерът на промилите за такса битови отпадъци през 2024 година да не се променя. Предложението бе одобрено и гласувано от местния законодателен орган на заседание на 15 януари.

Това бе един от акцентите, които открои кметът на община Панагюрище Желязко Гагов по време на пресконференция днес. Той допълни, че се планира закупуване на нова сметосъбирачна машина, за да се подобри честотата на извозване на битовите отпадъци.

Във връзка с опазване на околната среда, кметът Гагов съобщи, че изграждането на втората клетка на Регионалното депо за битови отпадъци ще приключи през м.април, след което ще започне рекултивацията.

На вниманието на общинското ръководство са и 12-те проекта на Общината, които са включени в държавния бюджет за 2024 г. на обща стойност близо 30 милиона лева. Три от проектите са за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в селата в селата Панагюрски колонии, Бъта и Баня. Планира се подготовка на проекти за останалите села в Панагюрска община.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.