Водещи новини

Маломерните паралелки в община Панагюрище ще са 13 през новата учебна година

Предложение за утвърждаване и дофинансиране на 13 маломерни паралелки в училищата на община Панагюрище за учебната 2018/2019 година

е внесла в Общински съвет – Панагюрище г-жа Галина Матанова, заместник-кмет на община Панагюрище „Хуманитарни дейности” . Две от маломерните паралелки са в ОУ „20 април“ – Панагюрище: VI клас с 13 ученици  и VII клас с 15 ученици.
В ОУ „Отец Паисий“ в село Попинци маломерните паралелки ще са 6,  а в ОУ „Свещ. Недельо Иванов“ в село Поибрене ще са 5. Там учениците от II и III клас да са в една смесена паралелка, предлага г-жа Матанова. За целта кметът на община Панагюрище трябва да подготви мотивирано искане до РУО -Пазарджик.
Предложението на г-жа Матанова за маломерни паралелки е във връзка с 3 докладни записки от директори на училища на територията на община Панагюрище. Дофинансирането на паралелките ще е в размер на 21% от единния разходен стандарт за един ученик за учебната 2018/2019 г.
Предлага се средствата за периода 15 септември -31 декември 2018 г. да бъдат отчитани във функция „Образование” като дофинансиране на дейност „Неспециализирани училища” в бюджет 2018, а средствата за финансиране на паралелките за периода 01 януари – 30 юни 2019 г. да бъдат планирани и осигурени в бюджета за 2019 год.
Решението за дофинансиране на маломерни паралелки се взема от Общински съвет – Панагюрище.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.