вторник , 30 април 2024
Водещи новини

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за организиране и провеждане на насрочените за 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент и за народни представители в 13-ти МИР – Пазарджик, областният управител Валентина Кайтазова издаде заповед, с която насрочи консултации между политическите партии и коалиции.

Консултациите ще се проведат на 14 април 2024 г. /неделя/от 11,00 часа в  Приемна зала на Областна администрация . Пазарджик, ет. 1. Те са публични и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Областна администрация – Пазарджик.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции:Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, ПП „Движение за права и свободи“, ПП „Възраждане“, Коалиция „БСП за България“ и ПП „Иима такъв народ“.

Участващите в консултациите следва да представят до 10,30 часа на 14 април 2024 г. (неделя), в деловодството на Областна администрация своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповедта на Областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.

Вижте още

Общински съвет – Панагюрище ще заседава на 25 април с дневен ред от над 10 точки

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище ще се УТРЕ, 25 април, (четвъртък) от 14:00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.