С болницата и общинско имущество ще се занимават съветниците

Обширен дневен ред включва предстоящото на 16 септември заседание на Общинския съвет с начален час 14.00.

Предвидената първа точка на сесията е „промяна на бюджета на Община Панагюрище за 2015 год. Изменение на  поименния списък за капиталови разходи. /ОС-02-337/10.09.2015г./, след която следват няколко точки, отнасящи се за МБАЛ „Събо Николов“. За да предостави допълнителни парични вноски като съдружник в „МБАЛ Събо Николов“ ООД , се налага промянав бюджета на Община  Панагюрище за 2015 година, става ясно от предварителния дневен ред на сесията. Допълнителните парични вноски ще са за срок от две години от датата на получаване.
Предстои и сключване на споразумение за сътрудничество между „Асарел Панагюрище Здраве“ООД, „Асарел Медет“АД и Община Панагюрище, разбираме още от предстоящия дневен ред, като за негова база служи писмо в Общиинския съвет от 17.08.2015г.
Пак на 16 септември общинските съветници ще трябва да упълномощят „кмета на община Панагюрище  да присъства на Общото събрание на „Асарел Панагюрище Здраве“ ООД и да гласува от името на Община Панагюрище  за  приемане на решение за отпускане на  безлихвен заем на МБАЛ “Събо Николов“, която сума ще се използва за погасяване на задължения на МБАЛ “Събо Николов“ към Община Панагюрище. Предложението за това решение е породено от писмо ОС-02-304/19.08.2015г.
„Преобразуване от публична общинска собственост в частна общинска собственост и продажба на  общинския недвижим имот, представляващ обособена част от сграда – бивш кухненски блок, находящ се на първия етаж в сградата на МБАЛ“Събо Николов“ ООД – гр.Панагюрище. /ОС-02-275/20.07.2015г./“, е друга точка, отнасяща се за частната МБАЛ „Събо Николов“. Шеста и седма точка от дневния ред също касаят болницата /„Асарел Панагюрище Здраве“ООД /,чийто капитал ще бъде увеличен  чрез апортиране на вземанията на Община Панагюрище по предоставени заеми на МБАЛ “Събо Николов“. /ОС-02-294/03.08.2015г./“
Кметът ще бъде упълномощен да присъства и гласува на Общото събрание на „Асарел Панагюрище Здраве“ООД същото да стане акционерно дружество.
В дневния ред за заседанието на Общинския съвет следват 11 точки за
разпореждане с общинско имущество, част от което са земеделски земи, пасища и ливади, а друга част са търгове за отдаване под наем на помещения в Градска минерална баня – Панагюрище.
Накрая председателят на Общинския съвет Станимир Велчев ще направи отчет за изпълнение на взетите решения през първо полугодие на 2015 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.