По 25 бяха кандидатите за 1 място в предизборната надпревара за Парламент

В надпреварата за 240-те депутатски места в Народното събрание участваха над 6000 кандидати.

Това означава, че 1 място са си оспорвали средно 25 желаещи. За сравнение – на предишните парламентарни избори желаещите да станат народни представители са били около 7000.
Имахме право да избираме между 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати. 
Избирателните секции у нас бяха над 11 000, а в чужбина близо 430. Най-много от тях бяха в Турция, но на тези избори бе по-голям броят на секциите в Западна Европа.
Над 6 800 000 души имаха право да гласуват. Мерките за сигурност и на тези избори бяха сериозни. 11 500 полицаи следяха за спазването на реда – с около 1000 по-малко от тези на евровота.
Централната избирателна комисия на свое заседание на 12 октомври 2014 г. прие Решение № 1327-НС от 12 октомври 2014 г., с което се произнесе по подадените заявления от избрани народни представители от два изборни района. На 10 октомври от ЦИК публикуваха и решението си за избраните народни представители в Четиридесет и третото Народно събрание.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.