Панагюрският ОбС без върнато решение

Общински съвет Панагюрище засега е без върнато решение от областния управител или оспорено пред Административния съд – Пазарджик, показва информация разпространена от пресслужбата на губернатора Иван Йорданов.

„Имаме огромен ръст на върнатите решения в сравнение с периода преди моето встъпване, но целта ми не е да връщам решения на всяка цена. Дори предлагам, въпреки че няма такова законодателно изискване, общинските съвети да ми изпращат проектите на решения и всички приложения към тях, за да мога още преди сесиите да им посоча къде виждам незаконосъобразност, те да извършат корекция и да не се налага да ги връщам. Искам да отбележа, че работим изключително добре с всички кметове на общини.” Това посочва Йорданов във връзка с отчета за върнатите с негова заповед решения на общинските съвети за периода 13 юли до месец октомври 2013г.
Най-много – 9, са решенията върнати за ново обсъждане на ОбС Септември, 6 са на ОбС Белово и 1 на ОбС Ракитово. Оспорените пред съда решения са 11 – по едно на ОбС Велинград и ОбС Септември и 9 на ОбС Белово.
Закононарушенията преди всичко били свързани с решения за разпореждане с общинско имущество, за които липсвали мотиви и не се прилагали фактическите основания за тях.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.