събота , 27 април 2024

Д-р Шишкова поставя силанти по национална програма

12 са лекарите по дентална медицина в област Пазарджик, които през тази година работят по Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 до 18 години в частта й – поставяне на силанти за деца от 6 до 8-годишна възраст.

В община Панагюрище процедурата се извършва от д-р Дора Шишкова, която обясни, че периодът за извършването й е от началото на октомври до края на ноември.
Д-р Шишкова извършва силанизиране за трета поредна година, като по програмата то е безплатно. Средно по около тридесетина дечица преминават през кабинета й, защото предвидената възможност за специалистите е да работят по 112 зъба, а практиката показва, че на дете се обработват по четири зъбчета.
Панагюрската лекарка сподели, че е приятно изненадана от информираността на родители, тъй като нейни колеги от други райони споделяли, че срещат затруднения.
Повече по темата очаквайте в следващия брой на в-к „Оборище”.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.