Мизерията не е спасение от вируса, заяви президентът на България Р.Радев в обръщение към нацията

Днес президентът на Р България г-н Румен Радев направи обръщение към народа, в което заяви, че Правителството дължи на обществото

убедителна информация за ефектите от извънредното положение през първия месец на неговото прилагане. Управленските решения следва да се вземат на достоверни и всеобхватни данни. Извънредните ограничения забавят заболяването, но доведоха до обществена парализа и безпрецедентна икономическа и социална криза
Безработицата расте с часове, много българи спешно се нуждаят от помощ. Мизерията не е спасение от вируса. Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от коронавируса. Затова трябва да си поставим ясни национални цели: връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната с обединение на институциите и на всеки един от нас.  
Според държавния глава идните месеци ще бъдат решаващи не само за справяне с пандемията, но и за бъдещето ни като нация в един нов свят, в който ще оцеляват онези, които успеят да бъдат сплотени и иновативни в тези условия.
З
дравеопазването ни във взаимодействие с другите общественозначими системи следва да възприеме по-гъвкава стратегия за борба с коронавируса, подчерта президентът. Той изрази мнение, че фокусирането на COVID-19  не трябва да възпрепяства достъпа до здравеопазване на хронично болни хора и спешни случаи. По думите му здравната ни система показва слабости, които засега се компенсират от себеотрицанието на медиците ни. Държавният глава каза, че част от взетите от Правителството мерки се определят от гражданите и бизнеса като недостатъчни. 
Хората в нужда очакват помощ, не оферта за заем. Икономическите мерки не достигат до най-важните бизнеси – малкият и средният. А формулата „60/40“ на практика е трудно приложима, коментира президентът.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.