понеделник , 6 май 2024

Чака се решението на ВАС по казуса с кмета на община Стрелча

 

До края на седмицата се очаква Върховният административен съд да образува дело по казуса с кмета на община Стрелча

г-н Стойно Чачов, чийто правомощия Общинската избирателна комисия преждевременно прекрати ден преди Коледа миналата година.
Причината бе нарушение на закона. Съгласно него след избирането си за кмет на 3 ноември 2019 г. г-н Стйно Чачов е трябвало в едномесечен срок да прекрати участието си във фирма „Българска федереция по белот“ ЕООД, на която е 100-процентов собственик и управител. Чачов е бил управител на учредената от него фирма и по време на целия си първи мандат. Това обстоятелство той не е посочил в декларациите си пред Сметната палата в началото и на двата си мандата, а е предприел действия по прехвърляне на дяловете си в търговското дружество едва на 18 декември 2019 г. – ден, след като е подаден сигналът срещу него за нарушение. 
Стойно Чачов обжалва решението на ОИК пред Административен съд – Пазарджик, който със свое
Р Е Ш Е Н И Е  № 20/10.1.2020 отхвърли жалбата на Стойно Проданов Чачов и го осъди да заплати на Общинска избирателна комисия – Стрелча направените по делото разноски в размер на 500 (петстотин) лева.
Чачов се възползва от законовото си право да обжалва това решение пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
Вещи лица допускат, че ВАС ще потвърди решението на Административен съд – Пазарджик и в община Стрелча ще има частични местни избори.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.