Откриват Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ на 16 юли

Над 250 танцьори ще участват в четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, чието официално откриване 

ще е на 16 юли от 19.00 часа на площад „20 април“ в Панагюрище. Фестивалът ще продължи до 18 юли. Негов инициатор и организатор е Община Панагюрище. Своята национална култура в танци ще представят изпълнители от Еквадор, Индия, Украйна, Словакия. От България ще участват танцови групи и състави от градовете Пазарджик, Казанлък, Благоевград, Сопот, Септември. Панагюрска община ще бъде представена от ПФТС „Тангра“ – с.Попинци.

На третото издания на Международния младежи танцов фестивал „Пъстър свят“, което се проведе през май 2015 г.,
участваха 11 състава от страната и чужбина
(Сърбия, Румъния и Черна гора). Наградата на Община Панагюрище получи Шопският ансамбъл от Елин Пелин. От същия ансамбъл бяха отличените в конкурса Мис и Мистър Фестивал.


Първото издание на „Пъстър свят“ беше през септември 2013 г., а второто през септември на следващата година. Целите на фестивала са да се развива културният обмен между народите и етносите; да се популяризира българският фолклор; да се запазва многообразието на световното културно наследство; да се поощряват творческите способности на личностите и общностите; да се стимулират младите творци за създаване на авторски произведения.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.