Повишиха в духовен сан архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия, който вече е иконом

В панагюрския храм „Св.Въведение Богородично“ днес след края на архиерейската света литургия за Атанасий Велики,

въглавена от Пловдивския Митрополит Николай  и отслужена от духовния елит на Пловдивска митрополия, архиерейският наместник на Панагюрска дуовна околия протойерей Атанас Манолов бе отличен от Владиката с офикия „иконом“. В духовната йерархия бе повишен и бащата на архиерейския наместник отец Стоян Манолов, който вече е протойерей.
Дядо Николай посочи достойното служение на архиерейския наместник отец Атанас, като посъветва „с благодатното си пастирско слово“ той да бъде помощник в укрепването на духовната просвета на тоя народ. Пловдивският митрополит благодари, че още в младежка възраст Атанас се е посветил в служба на Бога и с годините е укрепил силите и вярата си. Днес никак не е лесно да си свещенослужител, често пъти се изправяме сами пред стихията на живота, но аз се надявам, че отец Атанас не се е уморил от трудностите и ще продължи да е труженик на правдата, мира и доброто, каза Владиката. Той подчерта: „Да сме в храма не означава, че сме на църква. Да сме на църква, означава да сме заедно!“, давайки пример с „домашната църква“, в която християнското семейство е заедно и задружно.



Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.