четвъртък , 28 март 2024

Кметът на село Баня Стоян Ножделов: За мен това беше един успешен мандат

-Краят на мандата е време за равносметка. Вашата каква е, г-н Ножделов?
-За мен това беше един успешен мандат, в който се

реализираха голяма част от програмните ми намерения, изложени пред избирателите на с. Баня.

-Какво показва анализът Ви, какви трудности срещнахте в работата си и какви са причините за тях?
-Когато човек работи и постига някакви резултати, трудностите винаги го съпътстват. Смятам, че с упоритост, последователност и себеотдаване, трудностите са преодолими.

-На общинската конференция на 29 юли на БСП стана ясно, че кандидатурата Ви ще бъде издигната и за мандат 2015-2019. Какво бихте искал да направите в идните 4 години, ако спечелите доверието на хората?
– На местните избори през октомври тази година ще се кандидатирам отново, като независим кандидат за кмет на с. Баня. БСП на общинската конференция на 29 юли изрази желание да подкрепи кандидатурата ми.
През идните четири години, ако спечеля доверието на хората ще продължа дейността за развитие на с. Баня и утвърждаването му като предпочитано място за живот.

-В какво виждате потенциала за развитие на село Баня и кои са пътищата за осъществяването му?
-Бъдещето на с. Баня е във възстановяването му като балнеоложки и курортен център. Условията ги има – наличие на топли и студени минерални извори, подходящи климатични условия – прохладно лято и мека зима, природни дадености, исторически обекти. За това са необходими сериозни инвестиции за реконструкция на съществуващия сграден фонд и терена около тях. Два от балнеоложките комплекса не функционират повече от 20 години.
Разбира се, необходимо е и поддържане на съществуващата инфраструктура на селото – необходима е подмяната на водопроводната мрежа, основен ремонт на голяма част от улиците в селото.
Алтернативни източници на средства за възстановяване на селото са участие в проекти за развитие на туризма, създаване на културно-информационен и туристически център за опазване на всички културни и исторически паметници в с. Баня.    

Вижте още

Ние сме мястото, където ще се зароди новият свят, убедена е писателката Румяна Халачева

На 12 декември в Общинска библиотека „Стоян Дринов”в Панагюрище се проведе среща с Румяна Халачева, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.