събота , 27 април 2024
Доктор Михаил Михайлов е роден и израснал в Панагюрище. Един от основателите на общинската структура на СДС в Панагюрище през 1989 . Народен представител от СДС от 1994 до 2005 и в мандат 2009-2013

Д-р Михаил Михайлов: Демократичната общност в Панагюрище подкрепя кандидатурата на Желязко Гагов за кмет

  • Д-р Михайлов, като убеден антикомунист и човек, който от 1989 г. е в СДС, няколко мандата е бил народен представител от СДС, как бихте коментирали факта, че в Панагюрище се появиха  няколко души, които си присвоиха бранда на СДС и заявиха, че подкрепят кметската кандидатура на ГЕРБ?
  • Преди няколко дни имахме среща в клуба на Демократична България, където бяха автентичните представители на СДС в Панагюрище: г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева, Ясен Христов, общински съветници, които представляваха СДС в Общинския съвет в мандат 2019-2023, както и представители на Демократична България. Всички те твърдо застанаха зад  листата на „Продължаваме промяната – Демократична България” и зад кандидатурата на Желязко Гагов като независим кандидат за кмет.

На срещата бяха изказани мнения, че хората, които се идентифицират със СДС, нямат нищо общо с хората от листата, която е регистрирана от името на СДС за местните избори в Панагюрище. Най-вероятно тези хора ги свързват бизнес интереси с настоящето ръководство на Общината.

  • Вие за кого бихте гласували в София, д-р Михайлов?
  • Аз съм дълбоко убеден, че най-добрата кандидатура в София и на Васил Терзиев. Като човек, който от 1989 г. участва в демократичните промени, и на когото родителите не са членували в БКП или БСП, а и аз самият не съм бил член на тази партия, изборът ми би се сторил на много хора странен, предвид миналото на родителите и роднините на Васил Терзиев.Но за мен най-важното е какъв е  кандидатът, а не какви са близките му. Ако кандидатът е човек свестен, кадърен, решителен  и доказал се със своя жизнен и професионален път човек, ако е човек с визия за бъдещето на града, това е моят избор.

Доколкото разбирам, и в Панагюрище има същата дискусия. Важното е, че демократичната общност е обединена и е издигнала една кандидатура – на Желязко Гагов.

  • Мнението Ви за мандатността?
  • Още през 2010 година в 41-ото Народно събрание имаше предложение за ограничаване на кметските мандати до два. Осем години са абсолютно достатъчни всеки кмет да покаже капацитета си. Ако в първите  4 години си направил съществени неща, в следващите  4 да ги доразвиеш. Ако имаш два успешни мандата, нищо не пречи 4 години да си редови гражданин, да си сред хората, да живееш с проблемите им и след това пак да се кандидатираш.                                                                                                              ВЪПРОСИТЕ зададе Павлина ЛАЛЕВА
  • Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.