вторник , 16 април 2024
Водещи новини
Ивайло Иванов СНИМКАТА е предоставена от г-н Иванов

Защо Ивайло Иванов отново е кандидат-депутат? Има ли нужда от млади, образовани и позитивни хора в политиката?

Павлина ЛАЛЕВА

Дни остават до извънредните парламентарни избори на 2 април. От Панагюрище няколко души са в листите на различни политически партии. Сред тях са:

– Ивайло Ангелов Иванов и Кристин Кръстьов Кроснаров от „Продължаваме Промяната – Демократична България”;

– Стефан Неделчев Мирев от  ”ГЕРБ-СДС”;

– Светлана Димитрова Парашкевова-Узунова от „БСП за България” ;

– Петьо Михайлов Новаков от  „Има такъв народ”.

 ПРЕДСТАВЯМЕ Ви накратко двама от тях, излъчени от коалициите, които, според социологическите проучвания до момента, си оспорват първото място на изборите. 

ИВАЙЛО ИВАНОВ завършва средното си образование в  ЕГ“Бертолт Брехт“ – град Пазарджик, а след това се дипломира като инженер по телекомуникации в Технически Университет – София.

Два пъти досега е в листата на „Продължаваме Промяната“ с кандидати за народни представители. Сега за трети път е в листата с кандидат-депутати от 13 МИР – Пазарджик, но този път от Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

На въпрос на oshtepan.com с какви мотиви е приел поканата, Ивайло Иванов отговори: Няма да съм аз, ако се откажа по средата на пътя. Единственото ми желание е България да се управлява от хора с ясна проевропейска ориентация и още по-ясна антикорупционна нагласа. Докато това не се случи, аз ще съм част от отбора на Промяната, в случай че мога да бъда полезен с енергията си.

Споделя, че основните проблеми, които хората  поставят при срещите с кандидатите да народни представители, са познати на всички и не са изненада за никого. Те се отнасят до ниските пенсии, нивото на заплащане на труда в България, бюрокрацията в държавната администрация, особено в здравеопазването, напр. взимането на направление. Не мога да подмина и липсата на доверие в политическата класа, част от която сме и ние, хората от Промяната, казва Ивайло Иванов.

На останалите въпроси на oshtepan.com той отговори така:

  1. С какво се занимавате през последните 3-4 години, какво сте мечтали да работите и удовлетворен ли сте от дейността си в момента?

Управител и съдружник съм във фирма за монтаж на вентилируеми фасади и покриви. 90% от работата ни е в София, така че буквално всеки ден пътувам по 250-300км. Точно това много ми харесва – динамиката и разнообразието в работата, както и фактът, че в голяма част от случаите работим на много красиви места. Имам обаче да извървя още дълъг път, докато бъда удовлетворен, защото има още какво да подобрявам във фирмата си както чисто технологично, така и на управленско ниво. Иначе като дете мечтаех да съм като Емилио Бутрагеньо – централен нападател на Реал Мадрид.

2. Кои, според Вас, са силните и слабите Ви страни?

Смятам, че съм наясно с живота, което включва широк спектър от житейски ситуации, опит, ниво на хората около мен, от които съм черпил познание през годините. Не очаквам нищо от никого, нито от държавата. Вярвам, че всичко е в моите ръце и винаги търся вината в себе си, ако нещо не се е получило, както ми се е искало. Мисля, че съм разбран човек, много добронамерен и позитивен в същината си.

Слабост е моментната ми разсеяност и то в личен план. Лесно паля, въпреки че много бързо ми минава, и винаги намирам сили за добра дума и да се извиня, ако съм минал някаква граница.  Иска ми се да имам по-голям контрол над емоциите си.

  1. Кои личности в последните 100 години от историята на България намирате за най-значими и кои в световната история?

От световните личности харесвам Стив Джобс и Дитрих Матешиц. За съжаление и двамата вече не са между живите. Също така Аксел Роуз, Брад Пит, Джордж Клуни. От политиците симпатизирам на Джон Кенеди, заради харизмата му и поведението му по време на Кубинската криза.

Смятам, че за човека говорят основно постиженията му в работата, и в този смисъл неоспорим фаворит ми е Христо Стоичков, извървял пътя от абсолютната нула до върха в най-популярния и съответно най-практикувания и конкурентен спорт. Той е спортистът, донесъл ни най-много радост и щастие.

  1. Кой, според Вас, е успешен държавник в историята на България и защо?

За мен Иван Костов е успешен държавник, много ерудиран и с дар слово. Освен влизането ни в НАТО и Европейския съюз, като много значимо събитие в политическия ни живот определям реформите в икономиката, чийто автор бе той. Капиталист съм по убеждение и смятам, че няма по-лош стопанин от държавата. 

  1. Политиката мръсна работа ли е?

Политиката е мръсна игра за тези, които я играят по мръсен начин, т.е. използват я за осъществяване на корупционни сделки, с парите от които купуват избори и медии. Както и за тези, които използват службите, за събиране на компромати и притискане на определени хора. За мен политиката е  чиста. В нея съм абсолютно безкористно, с единствената цел  да променим начина, по който функционира държавата – с прозрачно управление на финансите, с мисъл за икономически, интелектуален и културен просперитет. Благодарение на политиката срещнах много млади, цивилизовани и позитивни хора. Лично аз не съм усетил някакво негативно отношение от политическите ни опоненти. В крайна сметка, политиката е единственият инструмент, чрез който определена група хора може да промени живота на всички нас, които обичаме България.

 

 

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.