събота , 27 април 2024

Хиляди празнуваха юбилея на „Асарел-Медет”

С тържествен молебен, отслужен от Пловдивския митрополит Николай в църквата „Св. Иван Рилски” в Панагюрски колонии, започна вчерашният празник по случай 50-годишния юбилей „Асарел-Медет” АД.

От компанията съобщиха, че на 29 август в центъра на панагюрското летовище са се събрали над 7000 души.
В приветствието си председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков подчерта, че предприятието има впечатляващ принос към местната, регионалната и националната икономика. „Можем уверено да кажем, че с уникалните си постижения „Асарел-Медет“ през тези 50 години оставя диря и в историята на европейската и световната минерално-суровинна индустрия – като технологии, инженерно-технически решения, иновации и култура на фирмено управление. Най-важното е, че устойчивото развитие на Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД е българският пример, който показва, че минната индустрия е двигател за благоденствието на регионите”, подчерта проф.д-р Цоцорков.
В словото си той акцентира, че най-големият капитал на „Асарел-Медет” са хората, работещи в него, и благодари на всички, дали своя принос за развитието на компанията и региона. „Нашата ценностна система е изградена върху принципите на пазарната икономика, устойчивото развитие, спазването на закона, етичните норми и християнските добродетели”, подчерта председателят на Надзорния съвет на фирмата
„Асарел-Медет” е символ на професионализъм и социално-отговорна политика. Правителството прие стратегията за устойчиво развитие на минерално-суровинната индустия, но без вашите ръце и умове, разписаното в нея няма как да се случи”, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Като кмет съм горд, че в общината ни има такова предприятие, което подкрепя всички общински инициативи, заяви градоначалникът Никола Белишки, „Щастливи сте, че имате ръководител, който няма равен в България”, подчерта президентът на КНСБ Пламен Димитров, а президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов припомни, че преди повече от 20 години синдикати и ръководство са се обединили, за да запазят от разграбване „Асарел-Медет”.
Сред официалните гости на тържеството бяха още зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, зам. – председателят на Народното събрание Янаки Стоилов, народни представители, двамата зам.-областни управители, председателят на Общинския съвет Станимир Велчев, общински съветници, кметове на общини и населени места от региона, ректорът на МГУ „Св. Иван Рилски” проф. Любен Точев, ръководители на държавни и общински институции, лидерите на миньорските синдикати инж. Валентин Вълчев и инж. Владимир Топалов, мениджъри на фирми партньори на дружеството, представители на неправителствени организации.
Обявено бе, че са получени над 100 поздравителни писма, сред които от президента на Република България Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов.
Празникът продължи с впечатляваща програма.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.