петък , 26 април 2024

Дриновци цяла седмица ще празнуват патронния си празник

Идващата седмица от ОУ „Проф. Марин Дринов” посвещават на 176 годишнината от рождението на патрона на училището.

Пом.-директорът Богдана Иванова-Шишкова уточни, че в понеделник – 20 октомври, ще има празнично утро, в което ученици ще изнесат концерт, ще бъдат наградени победителите от конкурсите за написване на приказка или стихотворение – „Приказка за България” и рисунка или постер на тема „Моята България”. В 11.00 часа част от дриновци ще присъстват на тържественото връчване на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов”, учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД, а други ще отдадат почит в Историческия музей пред Стената на славата.
Във вторник ще бъдат организирани традиционните лекоатлетически крос и щафета, а в сряда първокласниците ще посетят къщата-музей на именития панагюрски професор. Дриновски дни ще има в четвъртък от 12.30 часа в Градска библиотека „Стоян Дринов”. Край на патронния празник ще сложи срещата на учители от трите училища в страната, носещи името на проф. Марин Дринов – София Кюстендил и Панагюрище. Тя ще се проведе в края на месеца в Пампорово.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.