петък , 19 април 2024

За шести път ще има „Тракийска броеница”

Танцова Формация „Хорце” организира за шести път Националния фестивал за народни хора „Тракийска ръченица”.

Празникът на народните танци тази година ще се проведе на 29 ноември в Пазарджик. Критериите, по които ще бъдат оценявани представянията са автентичност и оригиналност на хората; групов дух и емоционален заряд при представянето; артистичност и импровизация „Тракийска ръченица”, като големият брой участници и хореографските разработки на ръководителите няма да се толерират при оценяването.
Председателят на читалище „Св. Боян Княз Български” Боян Панчовски заяви, че фолклорните формации „Средногорче” и „Средногорци” планират да участват в надиграванията. По традиция в „Тракийска броеница” има представители на фолклорни формации от общината. През 2011 година приз спечелиха от „Средногорска жарава”.
Право на участие имат всички групи и формации от страната, изучаващи български народни танци за любители (аматьори), като възрастови ограничения няма. Представянето с обща максимална продължителност 6 минути и включва две хора по избор на участниците. Желателно е едното от хората да бъде от фолклорната област, от която са участниците

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.