понеделник , 6 май 2024

„Подари една мечта” отново подкрепя младежи в неравностойно положение

До 20 октомври 2014 г. се приемат документи за еднократна подкрепа по инициативата на Президента на Република България „Подкрепи една мечта”.

Средствата са от неизразходваните дарения, набрани за провеждането на абитуриентския бал на  младежи в неравностойно положение. През 2014 г. събраната сума от спонсори беше в размер на 47 хиляди лева, уточняват от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). 
Обхватът на целевата група за получаване на еднократна финансова помощ по инициативата през тази година е разширен. За подкрепа могат да кандидатстват не само младежите, напускащи специализирана институция за деца, център за настаняване от семеен тип или защитено жилище, но и тези, завършващи средно общообразователно училище за деца с нарушено зрение или средно специализирано училище за деца с увреден слух.
На официалната Интернет страница на Президента са обявени Правилата за получаване на финансова подкрепа за 2014 година. Всеки отговарящ на условията може да получи еднократна подкрепа в размер до 2000 лева.
От Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков” съобщиха за oshtepan.com, че двете деца, които тази година завършват средното си образование и са част от Центъра, са попълнили анкети по „Подкрепи една мечта”.
В инициативата „Подкрепи една мечта” през учебната 2013/2014 г. бяха включени 220 младежи, от които 102 са със специфични потребности или с експертни решения на ТЕЛК, припомнят от ДАЗД.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.