Водещи новини

Читалищата ни без допълнителни пари от държавата – с шанс на втора сесия

Нито един от проектите на читалища от община Панагюрище не е получил одобрение за финансиране по Първата сесия за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища за 2014 година.

Тя бе обявена на 15 май от Министерството на културата. В началото на юли от ведомството се похвалиха, чеПравителството е одобрило допълнителни трансфери в размер на 3 910 954 лв. по бюджетите на общини за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища. За пръв път от години държавата отпуска такива средства, подчертават от министерството и допълват, че читалища в 237 български общини ще получат паричния бонус. Предвидените направления по Първата сесия бяха: „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства“; „Художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд“ и „Техническо оборудване, библиотечен и друг специализиран софтуер“. Общият брой на читалища в област Пазарджик, одобрени на сесията е 15 от 7 общини.
От културното министерство обаче успокояват, че на втората конкурсна сесия, която ще се състои през второто полугодие на 2014 година, ще се разглеждат проектите, които не са подкрепени на първата сесия.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.