Водещи новини

Най-много пострадали в ПТП-та – в Пазарджик, Панагюрище и Стрелча

Най-много пострадали участници в движението по пътищата има в общините Пазарджик, Панагюрище и Стрелча през първото полугодие на 2014-та.

 Това става ясно от информация, представена на Областната комисия за безопасност на движението, разпространена от областни медии. От Радио „Фокус” –Пазарджик уточняват още, че общо 96 са катастрофите, при които водачите са катастрофирали самостоятелно, от които преобладават удари в дърво, като при тях загинал е един човек, а 6 други са ранени. Най-честите удари са в дървета край пътищата, в електрически стълбове, както и в крайпътни канавки. Най-често отчетените причини са загуба на управление на МПС, отклоняване на вниманието на водача, неправилно изпреварване или съзнателно нарушаване на Закона за движение по пътищата.
Общо 458 са пътно-транспортните произшествия са станали на територията на област Пазарджик от началото на годината досега, като при тях има 6 загинали и 97 ранени. Тенденцията през последните шест месеца сочи, че има намаляване броя на пътните произшествия в региона, спрямо същия период на миналата година, когато загиналите в ПТП-та са били 21.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.