Водещи новини

Всичко трябва да се решава по резултатите на терена, казва президентът на ФК „Оборище“ Илия Анчев

-Г-н Анчев, доволен ли сте от класирането на ФК „Оборище” в края на тазгодишното първенство?

– През зимата в предвид информацията,че ще бъдат създадени две Б групи, си поставихме за цел второ място в крайното класиране.Това не можа стане,

защото загубихме най-важния мач и то у дома от “ Перун “ –Кресна  /” Септември”-Симитли/.Въпреки кадровите проблеми за този мач и липсата на основни  футболисти ние надиграхме гостите,но с два удара в очертанията на вратата те грабнаха победата.Трябва да подчертая ,че постигнато трето място в първенството на Югозападната В Група е най-големия успех на панагюрския футбол в цялата му 90 годишна история.През сезон 2013-2014 г. отборът достигна и 1/16 финал за купата на България,което е също най-големия успех в този турнир.

– Според Вас първите два отбора във „В” Югозападната група „ментета” ли са и феърплеят беше ли водещ през 30-те кръга от есента досега?
– Първенецът в групата ОФК “ Пирин Благоевград “ e пети или шести клонинг на славния някога “ Пирин “.Съгласно нормативните документи на БФС кандидат за професионален лиценз може да бъде само клуб, който три години е бил член на БФС и в две последователни години в клуба не са правени промени в регистрация, смяна на име, клубни цветове. За класирания на второ място отбор какво да кажа  – „Перун“ ли е, „Септември“ ли е, ползват базата на Симитли, играят с клубните цветове в червено-бяло на “ Септември “ –Симитли. Отборът на Симитли, който миналата година изпадна, е с дългове за данъци и осигуровки към държавата над 300 хиляди лева. Но така е лесно – взимаш лиценза на друг клуб и почваш на чисто. Всеки трябва да плаща задълженията си в тази държава,  ако искаме да сме истински европейци. На тези прехвърляния на лицензи БФС трябва да сложи край и всичко да се решава по резултатите на терена.
Категорично заявявам още веднъж ,че ние мачове или отделни футболисти от противника не сме купували.Имахме съмнения за лоялността към клуба на някои наши футболисти за мача през есента с” Пирин”  . На  полусезона те бяха освободени.Преди и след последния мач на “ Перун” като гост в Петрич  имаше хвърлени оставки на част от ръководството,треньорите отказаха да водятотбора на  “ Беласица” ,имаше обвинения и скандали с отделни футболисти.Ясно е какви са причините.

-Какви цели си поставя ръководството на ФК „Оборище“ за новото първенство?
– За новото първенството целите ще бъдат още по-високи.Ще направим анализ на цялостното представяне на отбора,на отделните футболисти, на треньорското ръководство и ще вземем мерки за недопускане на някои грешки от сезон 2013-2014 г. През новия сезон ще направим необходимото в подобряването на терените за тренировка и официалния терен,които към момента не са в добро състояние.Трябва да създадем по-добри условия за тренировки за децата от детско-юношеската школа, за да чакаме и по-добри резултати  от тях.Официалният терен се използва почти на 100 % за тренировки и от мъжкия отбор. Реално погледнато, базата към момента не отговаря на условията за професионален футбол и за развитие на детско-юношеската школа. Изискванията за”Б “ сависоки и в различни направления – материална база, финансови, кадрови, правни, административни, медицински изисквания и т.н.

-Планират ли се смени в треньорския щаб, или смяна на играчи? Бихте ли отличил някои от тях?
– В близките 15 дни ще има заседаниe на Управителния съвет на клуба на който ще обсъдим и преценим  внимателно възможните варианти за реализиране на целта пред отбора-класиране в “ Б” група. Смяната на играчи в един отбор е естествен процес, но ще се опитаме да запазим ядрото и с няколко нови попълнения да вдигнем класата на отбора. Не искам да отличавам никой от отбора ,защото футболът е колективна игра и резултатите на терена са плод на усилията на целия отбор и треньорското ръководство.

–  Какво е класирането на юношите и децата? Има ли млади надежди, които да имат реален шанс за мъжки ни тим?
– Има развитие в представянето на отбора за деца и юноши.Детският отбор на клуба с треньор Илия Новаков-син стана областен първенец. В следващия етап играхме с децата на ЦСКА. Въпреки загубата,  децата имаха възможност да се изправят срещу връстниците си от такъв голям клуб в България и това е било незабравимо преживяване за тях. Юношите старша възраст с треньор Пламен Славеев също се представиха много добре и заеха второ място в областното първенство. Има добри футболисти и в детския отбор, и при юношите, но иска дългогодишен и упорит труд. Всички футболисти ,които играят сега, са възпитаници на елитните столични клубове. Надявам се ,че някои от юношите ще заиграят и в мъжки отбор. Това е и основната цел на детско-юношеската школа – да захранва с качествени футболисти мъжкия отборна клуба.
Благодаря на всички спонсори, които обезпечиха финансово клуба така че, ФК “ Оборище -Панагюрище” да се превърне в еталон за коректност към футболисти и треньори. От името на УС благодаря за положените усилия и труд на всички футболисти и треньори във футболния клуб, на вярната публика, която ни подкрепяше във всички мачове – както у дома, така и навън.

Вижте още

Ние сме мястото, където ще се зароди новият свят, убедена е писателката Румяна Халачева

На 12 декември в Общинска библиотека „Стоян Дринов”в Панагюрище се проведе среща с Румяна Халачева, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.