Връчиха Дриновската стипендия, честват патрона си

Днес за пета поредна година бе връчена Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” на церемония в къщата музей „Марин Дринов”. Носител на Дриновската стипендия за учебната 2013-2014 година е Иванка Илиева Долджева – студент в Уилбър Райт Колеж, Чикаго, САЩ, специалност „Строителство“.

Отличието от нейно име прие майка й. Средствата за стипендията са подсигурени от най-голямата панагюрска фирма по силата на ежегоден дарителски договор, който се сключва между изпълнителния директор на дружеството и кмета на общината. Стипендията се присъжда всяка година на талантлив панагюрец, който учи във висше учебно заведение в чужбина.
Директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов” Екатерина Футекова говори за безспорния принос на патрона на училището към българската история, а поздрав по случай празника отправи кметът на общината Никола Белишки. По традиция цветя пред бюста на именития професор в парка положиха ученици от всички училища в Панагюрище, фирми и институции.
„Да пеем с радост химни за прослава.
В сърцата ни прелива гордостта.
Професор Дринов – знаме, мисъл, слава,
достоен пример в нашите дела.”
Така започва химнът на патрона на ОУ „Проф. Марин Дринов”, който тази вечер ще звучи тържествено по повод 175 години от рождението на бележития панагюрец.
Днешният празник ще завърши в голямата зала на Театъра със спектакъла „Да оцветим света”, който дриновци са подготвили. Началото му е от 18 часа.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Един коментар

  1. един панагюрец без привилегии

    До кога общината и Асарел ще спонсорират семейство Долджеви?
    Толкова е отвратителна постъпката на общинарите да спонсорират сем. Долджеви.Не една, не две, а три години подред Екатерина Долджева , а сега пък Иванка Долджева. Като искат Асарел и Общината да ги финансират, но да не правят спектакъл-заблуда, че и други деца имат шанс на такава привилегия.Защо нямаше позрачност в процеса на подбора?Защо не бяха обявени другите претенденти за стипендията и техните успехи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.