неделя , 28 април 2024

Детските градини с нови площадки

Всички детски градини в общината вече са с нови площадки за игра, които отговарят на стандартите, стана ясно снощи на заседание на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт.

Зам.-кметът на общината Галина Матанова припомни, че средствата за целта бяха предвидени в бюджет `2013. Оказало се, че директорките на детските заведения са избрали един тип съоръжение.
Условията за безопасност и достъпност, на които трябва да отговарят площадките за игра са записани в Наредба №1 от 12 януари 2009 година за условията и реда за устройството и безопасността им.
Документът предвижда стопаните на съществуващи площадки за игра да ги приведат в съответствие с изискванията на наредбата в срок до 31 декември 2016 г., като до 31 декември 2014 г. одобряват план-график на дейностите, които са длъжни да извършат за постигане на съответствие с изискванията на наредбата.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.