събота , 27 април 2024

Най-много болни от марсилска треска в Пазарджишко

Три са случаите на вирус хепатит А и два на вирусен хепатит B остър в област Пазарджик през септември, показват данни на Националния център по обществено здраве и анализи.

За цялата страна статистиката за отминалия месец е 124 случая с хепатит А, 21 с хепатит B остър, 11 с вирусен хепатитC, 2 с висурен хепатит D, остър и 18 с вирусен хепатит неопределен тип, остър.
За периода 7-13 октомври случаите на заразни болести в областта са 8. От тях 1 е със скарлатина, по 1 с дезинтерия, остър вирусен хепатит А, Б, С, Д неопределен и един с хеморагична треска с бъбречен синдром. Най-много – 4, са хората с варицела.
За целия септември 25 са били регистрираните случаи на заразни заболявания в Пазарджишко, като най-голям е броят на хората с марсилска треска – 7, следвани от тези с дезинтерия – 6.
Марсилската треска е остро инфекционзно заболяване, възникващо при ухапване от кърлежи. Лечението протича по-трудно при възрастните.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.