Водещи новини

Болезнена липса на доверие

Няма ли да имат край разправиите на родните политици – подслушвали се, обиждали – справка водещите новини по националните медии за (не)законни СРС-та. Освен политици в кашата се забъркват и редица други лица – юристи, служители на реда, журналисти.

Едните казват не сме го правили, другите твърдят, че са го направили по еди чия си заповед. А на народа му остана да гледа зрелище, защото за хляба възможностите са ограничени.
Болезнена липса на доверие има в цялото общество. Никой на никого не вярва. Ако пък имаш глупостта да се довериш, не се знае докъде ще те доведе това. Положението е обезсърчаващо. И на този фон българите, в качеството им на електорат, трябва да отидат да гласуват. Все е бивало да се вадят изобличителни материали, но като че ли в последните дни, всъщност седмици, това вече е прекалено. В такава конспирация ни въвеждат, че американските политически трилъри могат спокойно да заимстват някой и друг сценарий. Жалкото е обаче, че за едни това е филм, а за други част от живота им. Колкото и да се опитваме да се разграничим, се оказва, че политиката е част от нашето ежедневие и пренебрегването й в даден момент ни вади по площадите.
Докато не се намери честен човек, на когото да се доверим, едва ли ще тръгнем напред – като общество, като развитие, като начин на живот. Без доверие нищо не може да се гради – нито семейство, нито държава. А неизменно до доверието застават честността и добронамереността. Все дефицити. Тези, у които ги има, пък не искат да се цапат.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.