събота , 20 април 2024

В музея – академични дни и „СВОБОДАТА.NET”

Свой щанд в двора на Историческия музей разположиха от Академично издателство „Проф. Марин Дринов” вчера, 29 април. С това бе даден стартът на дните на академичната книга в Панагюрище.

Те ще продължат до 1 май.
Другото събитие за деня бе откриването на изложбата „СВОБОДАТА.NET” на „Група 9”, познати на панагюрци от есента, когато за пръв път показаха свои творби, посветени на 250-годишнината от създаването на „История славяноболгарская”.
В Група-та са Иван Ушев, представил се сега с „Райна Поп Гьоргьова – Райна Княгиня”, Димитър Митков с „Моята мрежа са моите криле”, Роберт Цанев със „Свободни геометрични форми”, Евгений Григоров със „Светлината на хората. България 1943”, Георги Великов „Завалът”, Маргарит Гьорчев с „Пасажът и липсващата частица/Нежната граница между свободата и анархията”, Стелиян Стелиянов с „Как да ви гледам?”, Митьо Митев със „Свободни в матрица”, Йордан Йорданов с „Извисяване” и Георги Митев със „Свобода на мислите”.  
Творбите ще могат да бъдат разглеждани в музея през празничните дни.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.