понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Да подкрепим „Тангра“ с SMS-и тази вечер!

Днес – 15 юни, от 20.45 часа танцьорите от фолклорен танцов състав „Тангра” към читалище „Искра-1872” – с.Попинци с ръководител Мария Терзийска  ще показват майсторството си в танцовото шоу на БНТ 2 и БНТ Свят „Надиграй ме”.

В шоуто участват два отбора от два различни града или общини. ФТС „Тангра” ще представя община Панагюрище.
По регламент всеки отбор участва с голям и малък отбор – възрастни над 20 години и деца от 8 до 12 години. Възрастните са по 8 участника и подготвят едно хоро от региона и двама танцьори за надиграване на ръченица. Малките танцьори са 12 и подготвят фрагмент от танц по хореография на ръководителя на групата. Подготвят и второ хоро, което показват на големия отбор на съперниците, и, след като го разучат, го изпълнят заедно, заловени един за друг.
Регламентът на предаването е доста предизвикателен, но ние вярваме, че нашите танцьори ще представят община Панагюрище по най-достойния начин. Ще разчитаме на феновете на ФТС „Тангра” и най-вече на любителите на българските народни танци от община Панагюрище и тяхната подкрепа със SMS-и по време на предаването, каза преди време секретарят на читалище „Искра” Донка Шопова.
Да подкрепим тази вечер танцьорите от „Тангра”!

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.