неделя , 28 април 2024

Да подкрепим „Тангра“ с SMS-и тази вечер!

Днес – 15 юни, от 20.45 часа танцьорите от фолклорен танцов състав „Тангра” към читалище „Искра-1872” – с.Попинци с ръководител Мария Терзийска  ще показват майсторството си в танцовото шоу на БНТ 2 и БНТ Свят „Надиграй ме”.

В шоуто участват два отбора от два различни града или общини. ФТС „Тангра” ще представя община Панагюрище.
По регламент всеки отбор участва с голям и малък отбор – възрастни над 20 години и деца от 8 до 12 години. Възрастните са по 8 участника и подготвят едно хоро от региона и двама танцьори за надиграване на ръченица. Малките танцьори са 12 и подготвят фрагмент от танц по хореография на ръководителя на групата. Подготвят и второ хоро, което показват на големия отбор на съперниците, и, след като го разучат, го изпълнят заедно, заловени един за друг.
Регламентът на предаването е доста предизвикателен, но ние вярваме, че нашите танцьори ще представят община Панагюрище по най-достойния начин. Ще разчитаме на феновете на ФТС „Тангра” и най-вече на любителите на българските народни танци от община Панагюрище и тяхната подкрепа със SMS-и по време на предаването, каза преди време секретарят на читалище „Искра” Донка Шопова.
Да подкрепим тази вечер танцьорите от „Тангра”!

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.