сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Оперетата „Българи от старо време“ ще гостува в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище на 16 октомври

Класическата оперета на Асен Карастоянов „Българи от старо време“ ще бъде представена в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

 
Целият екип на Националния Музикален театър гостува в града 16 октомври 2019 г. от 19 ч. изцяло с подкрепата на фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ и е по повод 74 години от рождението му.
„Българи от старо време“ е абсолютна национално-жанрова класика, рекордьор по брой постановки на всички музикални сцени в страната.
Оперетата „Българи от старо време“ е създадена от Асен Карастоянов през 1959 г. специално за трупата на театъра по едноименната повест на Любен Каравелов. Творбата е явление в българската класическа музика и е специално включена в репертоара по повод 100-годишнината на Музикалния театър.
Всички билети за постановката на 16 октомври 2019 г. са предварително закупени от фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и се даряват на панагюрската общественост, така че да се осигури свободен достъп до залата за жителите и гостите на града.
За повече информация и при въпроси office@tsotsorkov.com.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.