Водещи новини

Нови литературни постижения за априлци

Ученици от ІV клас, с класен ръководител Зорка Кисьова, са носители на призове от национални литературни конкурси, съобщиха от ОУ „20 април“.

От 4 наградени деца в първа възрастова група (7-10 год.), раздел „Поезия“, от Национален конкурс „Славянски дух и единение”, организиран от Славянско дружество – София, 3 са учениците на ОУ „Двайсти април”: Илия Рапонджиев, Даниел Райнов, Иван Беломачев. В конкурса, посветен на 1150 години от Покръстването и приемането на християнските ценности у нас и по случай Деня на народните будители, са участвали 44 автори със 72 произведения, уточняват от школото.
Двама от учениците на Зорка Кисьова са наградени в друг национален конкурс – „Аз обичам Черно море”. Конкурсът е организиран от МОН, Национален дворец на децата, РИО – Бургас и община Несебър. Наградените ученици, възпели красотата на морето в своите стихове са: Стайко Тренчев – за стихчето „Аз обичам морето”, и Илия Рапонджиев за стихчето „Мечта”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.