четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Двама панагюрци с изяви в Стара Загора

Благодаря на България, че ми отвори вратите към знанието, даде ми възможност да опозная Италия, хората и красивия им език.

Благодаря на моите родители, на учителите и приятелите, които и до днес не ме изоставят. Сигурна съм и се гордея с любовта към хората, към тяхното благоразположение и уважение като отговор на същите мои чувства, вяра и опрощение към тях. Така завършва очеркът на Георги Гемиджиев за оперната певица Мария Клинчева в книгата „Панагюрци вчера и днес”, книга втора /2008/. Примата, която е родена в Панагюрище, разкрива още много за себе си и живота си, преминал под знака на оперното пеене и „присъствие на сцената на Старозагорската опера, един от най-авторитетните храмове на музикалното изкуство, пълнокръвно белязано с достойнство и високи творчески постижения”.
Утре, 7 ноември, Мария Клинчева ще бъде част от матинето „Звездите на Старозагорската опера” – „Емоция и Любов” (музика в картини). По-късно през седмицата – на 10 ноември, друг панагюрец – поетът Иван Станчев, ще представи лирическата си антология „От икебана дървесата ги боли” в старозагорското читалище „Св. Климент Охридски”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.