Водещи новини

И панагюрски полицаи ще има на протеста в неделя

Служители на Районно полицейско управление Панагюрище ще участват тази неделя, 8 ноември, в националния протест, организиран пред Народното събрание.

От началото на седмицата хиляди служители на МВР всеки ден протестират срещу заложените в проекта за бюджет на Република България за 2016 година, орязвания на социални и икономически обезщетения на служителите. Снощи около 300 души са били пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пазарджик на мълчалив протест. Малко след 17.00 часа полицаи от града ни се събираха пред Районното управление, за да пътуват до областния център и подкрепят колегите си. В предишните два дни бяха блокирани пътища в цялата страна.
Официалните искания на Синдикалната федерация на служителите в МВР са:
– Незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“;
– Право на колективен трудов договор за държавните служители в Сектор „Сигурност“;
– Право на синдикалните организации в Сектор „Сигурност“ да се присъединяват в национално представителни синдикални организации;
– Обвързване на заплатите в Сектор „Сигурност“ със социално измерим критерий – средната работна заплата за страната.
Протестът в неделя ще започне в 13.00 часа.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.