петък , 19 април 2024

„Човекът от Ла Манча” идва в Панагюрище, за да припомни, че свободата е най-висшето благо

Орлин Горанов и Мариан Бачев са Дон Кихот и Санчо Панса в мюзикъла „Човекът от Ла Манча”, 

 който гостува в Панагюрище на 25 септември на сцената на Театър Дом-паметник от 19 часа.
Панагюрище е последната спирка на хитовата продукция, преди тя да бъде представена в Зала 1 на НДК през октомври.
Билети се продават на касата на Театър Дом-паметник.
Мюзикълът разказва историята на Дон Кихот, като ни пренася в испанска Севиля в края на 16 век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват, като “съдят” всеки нов затворник.
Сервантес има нещо толкова скъпоценно, колкото животът му – ръкописът на един от великите романи на човечеството – “Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл. Песните от мюзикъла стават хитове в „Билборд“ и се изпълняват самостоятелно от звезди като Елвис Пресли, Франк Синатра, Даяна Рос, Пласидо Доминго (той самият играе Дон Кихот в една от продукциите), Шер.
Освен играта на Орлин Горанов и  Мариян Бачев зрителите ще видят и превъплъщенията на актьорите Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив, както и на изпълнението на солисти, оркестър, хор и балет на Пловдивска опера.
ИЗТОЧНИК: pr@ofd-plovdiv.eu

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.