четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Децата от Детския комплекс изнесоха концерт

Снощи концерт за Въведение Богородично и Денят на православната християнска младеж и семейство изнесоха възпитаници на Обединен детски комплекс в пълната камерна зала на Театъра.

Наред с историята за празника, децата представиха с притчи своите вяра и разбирания за празника, за семейството, което е в центъра на ценностната система на българите, за добротата. История за момче, което живее в Америка и тъгува за родната България, бе вплетена в представянията на притчи, песни за България, майката.
В концерта участваха вокална група „Шанс” с ръководител Иван Иванов, вокална група „Звънче” с ръководител Стефка Стефанова, клуб „Родолюбие” с ръководител Иванка Тодева и литературен клуб с ръководител Петя Сеферинкина. Край бе сложен с песенната Вазова молитва – Дядо господи, прости ме,/моля ти се от душа,/с ум и разум надари ме,/да не мога да греша!/Запази ми ти сърцето/от зли мисли и неща,/всичко видиш от небето:/зло до мен недей праща!/Дай на мама, дай на тате/здраве, сила и живот,/мир, любов на всички братя/и добро на наш народ!

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.