четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Декупаж, петокласници и много ентусиазъм в СОУ „Нешо Бончев”

С много желание и сръчност десетки детски ръце се докоснаха до декупажната техника, а ентусиазмът, с който го направиха, показа че за част от тях това ще е само началото.

С час по уъркшоп във вчерашния следобед приключи Седмицата на предприемачеството в СОУ „Нешо Бончев”, които от години работят с организатора на инициативата в страната – Джунийр Ачийвмънт. Нестандартното занимание в клас бе организирано от класния ръководител на 5б клас – Донка Гарчева.
Г-жа Гарчева запозна ученици, учители и гости с историята на декупажа, обяснявайки, че със заниманието стартират тема „Моят бизнес”, с помощта на която ще проявят уменията, талантите, съобразителността, толерантността си, и не на последно място – ще станат част от семейството на предприемачите. Една от идеите е предметите, които изработват децата да бъдат включени в базар, за да проследят реализацията на продукта си.
Специален гост на проявата бе г-жа Пепа Зяпкова, която стъпка по стъпка, увлекателно за деца и възрастни, разкри част от декупажната техника. След това четири отбора с по четири-пет деца, не губиха време и пристъпиха към изрязването на елементи от салфетки, които поставиха върху дървени дъски и фиксираха, както им бе показано, за да могат впоследствие да лакират. Аз съм ентусиаст, а не специалист, сподели още с децата г-жа Зяпкова, показвайки част от своите декорирани предмети.
Г-жа Гарчева уточни, че планира часът да е първият от поредица, в който децата да продължат за изучават тънкостите на декупажното изкуство.

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.