Водещи новини

Повече пари за общинските училища по програма „С грижа за всеки ученик”

От правителствената пресслужба съобщиха, че са одобрени допълнителни трансфери в размер 3 150 107 лв. за финансово осигуряване на дейности изпълнявани от общинските училища по национална програма „С грижа за всеки ученик”.

 
Средствата за община Панагюрище по модула „Осигуряване обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” са 650 лева, за „Осигуряване допълнително обучение за деца от подготвителните групи” – няма предвидени за общината пари, по „Осигуряване на допълнително обучение на ученици от началния етап на основното образование за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка” – 3 850 лева, по „Осигуряване на допълнително обучение на ученици от началния етап на основното образование за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка” – 4 620 лева, или общо 9 120 лева.
Двете общини от област Пазарджик, които не получават никакви допълнителни средства по „С грижа за всеки ученик” са Лесичово и Стрелча, най-много – 17 710 лева са за учебни заведения от община Пещера.
Целта на програмата на просветното министерство е всеки ученик да придобива знания, умения и компетентности с различна скорост и по различен начин в зависимост от индивидуалните му възможности и интереси.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.