Водещи новини

„Тихи нощи” на Венцислав Йорданов бяха представени в Панагюрище

Нежни стихове със силни думи от стихосбирката си „Тихи нощи” представи снощи в Градска библиотека „Стоян Дринов” Венцислав Йорданов.

Публиката научи, че освен поет, Йорданов е преподавател в Техническия университет и Нов български университет по единствената в страната специалност „Компютърна и електронна музика”. Гостуващият творец разказа, че е роден във Велико Търново и се чувства малко болярин, живее в София, но е бил част от живота на Панагюрище през втората половина на 80-те години. Оттук е бившата му съпруга. По онова време Венцислав Йорданов е работил в Театъра, свирил е в духовия оркестър, ръководен тогава от Анета Калпакова. На 4 години авторът на „Тихи нощи” прави първите си опити с цигулката, в шести клас започва с тромпета, на 13 години помага в дискотеката в Търново, където се запознава с големите в българската музика. Завършва обаче техникум и по-нататъшният му живот е симбиоза между инженерство и музика. Работи известно време в БНР, полага основите на „Полет над нощта”.
На 30 септември вечерта Венцислав Йорданов представи „Тихи нощи”, като стиховете бяха четени заедно с импровизациите на акустичната китара на Алекс Валериев.
НЯМА НАЧАЛО и край.

Вчерашният ден е история.
Утрешният ден е загадка за нас.
Днешният ден – еуфория.

Няма начало, няма и край.
С мисли и думи кроиме простора.
Обречеността е за някои затвор,
а за други – дори невъзможие.

Няма начало, няма и край.
Да бъдеме само със себе си честни.
Понеже изречена лъжата на глас,
ще ни спъне във бъдещето лесно.

Венцислав Йорданов  

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.