сряда , 24 април 2024
Водещи новини

В ЦДГ „Надежда” написаха приказка за приятелството и толерантността

Всички можем да обичаме, щом проумеем, че сме едно, тайната на щастието е в нас, за толерантността са нужни само очи.

Това бяха част от посланията, отправени днес от малчугани в ЦДГ „Надежда”- с.Бъта, представили заедно със свои учители и директора Мария Рендакова открита практика, посветена на добротата, приятелството и толерантността. Изключително естествените деца изрекоха истини, които възрастните често забравят, а пожеланията им за България, селото им, близките и семействата им бяха за мир и спокойствие, за живот без катастрофи и лоши болести, за повече детски площадки, за уважение и обич, за спокойни и задружни игри. Песните и танците на децата, по-голяма част от които тази есен ще са първокласници, също бяха свързани с приятелството. Един от важните уроци, които децата отлично показаха, че знаят – толерантността, е когато приемаш човек такъв, какъвто е, когато се съобразяваш с чуждото мнение, уважаваш чуждото достойнство, защото всеки човек е уникален и неповторим.
Всяка година ние идваме в двореца „Надежда”, а не в детската градина, развълнувана сподели Нора Кунчева, директор на „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация, припомняйки открити практики на детското заведение от предишните години и връчвайки подарък – книжки с детски приказки от името на Общината. Поздрави отправиха зам.-директорът на СОУ „Нешо Бончев” Геновева Дюлгярова, секретарят на читалище „Н.Й.Вапцаров”в с.Бъта – Жечка Сиводошева, представител на кмета на селото Георги Александров. Проявата уважиха директори и учители от детските градини в Панагюрище.

 

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.