четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Сребърни медали за 14-годишните ни хандбалистки

Финалът на държавното първенство за девойки до 14 години по хандбал се проведе от 1 до 3 юни в Хасково.

В състезанията участвали 8 отбора, спечелили това право след показване на най-добри резултати на зоналните първенства в четирите зони на страната.
Жребият отреди на „Панагюрище” да е в силната група с отборите на „Бъки” Габрово, „Етър” Велико Търново и „Дунав” Белене, разказа един от треньорите на момичетата – Любка Карагьозова. Първият мач бил срещу отбора на Белене. През цялото време се играело гол за гол, но панагюрки показали дух и записали победа. Мачът завършил при резултат от 19:16, записвайки много важни точки за тима. Вторият мач бил с носителя на Купа България – „Бъки”. Срещата се превърнала в истинска битка (10:9 на полувремето за габровки). През второто полувреме панагюрки не се отказали от борбата, като две минути преди края на мача разликата била гол за „Бъки” и при открадната топка, габровки отбелязали още едно попадение. Срещата завършила при резултат 21:19 за габровки. След тази загуба нашите момичета трябвало на всяка цена да търсят победата в третия си мач срещу „Етър”. Само при победа тимът можел да влезне във финалната четворка за разпределянето на медалите. Панагюрските хандбалистки показали твърда игра и надигравали болярките през целия мач – (13:7 на полувремето) и краен резултат от 22:17. Така с две победи и една загуба от „Панагюрище” се класирали на второ място в група А и намерили място във финалната четворка. На полуфинал състезателките ни трябвало да се изправят срещу първия отбор от група Б – миналогодишният шампион – от Стражица. Мачът започнал равностойно за двата отбора, играело се гол за гол и полувремето завършило с аванс от един гол за „Панагюрище” – 9:8. Второто полувреме се превърнало в повече от битка, заради огромният залог – отборът победител отива на финала. До средата на второто полувреме момичетата от Стражица водели оспорвана игра, след което панагюрки показали надмощие и че могат повече, с което краят на мача донесъл желаната победа – 19:16 за „Панагюрище”. На финала панагюрки отново се изправили срещу „Бъки” – победител от другия полуфинал срещу Хасково. Първото полувреме било равностойно за двата отбора и резултатът показателен – 11:11. През второто полувреме нашите момичета не издържали на напрежението, реализирали редица пропуски от чисти положения, а габровлийки не пропускали и така мачът завършил при резултат от 22:17 за „Бъки”.
За Панагюрище остана вицешампионската титла и сребърните медали, което е изключително голям успех за колективен спорт, коментира още Карагьозова.
Получените индивидуални награди за наши момичета били за: Стейси Георгиева – най-добро ляво крило и Мирослава Петрова – най-добър пивот.
Съставът на вицешампионките: Стейси Георгиева, Мирослава Петрова, Елена Ралчева, Маргарита Илиева, Габриела Панайотова, Радостина Борделова, Стиляна Добрева, Петя Мангова, Мария Маслева, София Пашова, Станислава Чакърова, Марина Чардакова, Славка Иванова.
И двамата треньори – Любка Карагьозова и Георги Атанасов, изказаха изключителното си щастие от постигнатия резултат, подчертавайки че се гордеят със своите възпитанички. Ръководството но ХК „Панагюрище” отправи и благодарност към Асоциацията на спортните клубове „Асарел-Медет” за финансовата помощ, с която се осъществило пътуването и пребиваването на отбора вХасково.
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1.Бъки-Габрово
2.ПАНАГЮРИЩЕ
3.Хасково
4.Стражица
5.Етър -В.Търново
6.Дунав-Белене
7.Сливница
8.Опака

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.