Водещи новини

Активно онлайн гласуване за Учител и Творец на годината

До към 15.30 часа днес 2 163 души бяха гласували на сайта на Община Панагюрище за Творец на годината. От номинираните имена най-много гласове имаше за хореографката Мария Бензарова – 1083.

 
За младата певица Иванина Узунова предпочитанията си бяха дали 968 души, а за хореографката на Фолклорен танцов състав „Тангра“ към читалище „Искра-1872“ в с Попинци Мария Терзийска гласувалите бяха 68.
Другите двама номинирани за Творец на годината са дърворезбарят Иван Ушев и председателят на литературния клуб към читалище „Виделина“-Панагюрище Димитър Стефанов.
Очаквано малко са гласовете за Учител на годината в предучилищна възраст и за  гимназиален клас, понеже номинациите са само по една – на Кунка Велева от ОДЗ Райна Княгиня“ и на учителя по английски език от СОУ „Нешо Бончев“ Снежана Симеонова. Независимо от това на 99.9% е сигурно, че те ще бъдат избрани за Учител на годината.Тук е важно да припомним, че резултатите от онлайн гласуването се броят като един глас, който се прибавя към гласовете, които е събрал съответният кандидат от комисията в Общината. Същото се отнася и за Творец на годината.
Най-оспорвано е гласуването в начална училищна степен. Фаворит до към 15.30 часа днес бе Стефка Стефанова от ОУ „Проф.Марин Дринов“, събрала 507 гласа. Следваха я Виолета Авелова от СОУ „Нешо Бончев“ с 282 гласа и Зорка Кисьова от ОУ „20 Април“ с 231.
В прогимназиална училищна степен Стоянка Ракова от ОУ „20 април“ бе предпочетена от 209 човека, а Елена Савова-Гергинекова от 172.
Анкетата на сайта на Община Панагюрище за избор на Учител и Творец на годината стартира на 8 май. Отличията на избраните по традиция се връчват минути преди концерта, посветен на 24 май.  

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.