четвъртък , 25 април 2024
Водещи новини

Активно онлайн гласуване за Учител и Творец на годината

До към 15.30 часа днес 2 163 души бяха гласували на сайта на Община Панагюрище за Творец на годината. От номинираните имена най-много гласове имаше за хореографката Мария Бензарова – 1083.

 
За младата певица Иванина Узунова предпочитанията си бяха дали 968 души, а за хореографката на Фолклорен танцов състав „Тангра“ към читалище „Искра-1872“ в с Попинци Мария Терзийска гласувалите бяха 68.
Другите двама номинирани за Творец на годината са дърворезбарят Иван Ушев и председателят на литературния клуб към читалище „Виделина“-Панагюрище Димитър Стефанов.
Очаквано малко са гласовете за Учител на годината в предучилищна възраст и за  гимназиален клас, понеже номинациите са само по една – на Кунка Велева от ОДЗ Райна Княгиня“ и на учителя по английски език от СОУ „Нешо Бончев“ Снежана Симеонова. Независимо от това на 99.9% е сигурно, че те ще бъдат избрани за Учител на годината.Тук е важно да припомним, че резултатите от онлайн гласуването се броят като един глас, който се прибавя към гласовете, които е събрал съответният кандидат от комисията в Общината. Същото се отнася и за Творец на годината.
Най-оспорвано е гласуването в начална училищна степен. Фаворит до към 15.30 часа днес бе Стефка Стефанова от ОУ „Проф.Марин Дринов“, събрала 507 гласа. Следваха я Виолета Авелова от СОУ „Нешо Бончев“ с 282 гласа и Зорка Кисьова от ОУ „20 Април“ с 231.
В прогимназиална училищна степен Стоянка Ракова от ОУ „20 април“ бе предпочетена от 209 човека, а Елена Савова-Гергинекова от 172.
Анкетата на сайта на Община Панагюрище за избор на Учител и Творец на годината стартира на 8 май. Отличията на избраните по традиция се връчват минути преди концерта, посветен на 24 май.  

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.