понеделник , 6 май 2024

Нови успехи за самодейците от „Тангра”

Танцьорите от ФТС „Тангра” при читалище „Искра-1872” – с.Попинци, грабнаха две трети места в конкурсната програма  на Младежкия фестивал на изкуствата Еврогрейд` София 2014г. 

 
На 22 и 23 март в Националния дворец на културата в столицата  се проведе оспорваната надпревара на танцови и певчески колективи от цялата страна.  В направление „Фолклорни танци” самодейците  от  Попинци с хореограф Мария Терзийска се класираха на трето място в първа възрастова категория до 12 години и на трето място в категория от 13 до 16 години. Това съобщи секретарят на читалището Донка Шопова.
Очакваме следващата изява на състава, която ще бъде на 4 април /петък/ от 18.00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище. Тогава  ФТС „Тангра” ще представи  самостоятелен пролетен концерт-спектакъл  „Магията, наречена фолклор” .
Няма съмнение, че като част от „Звезден клас – Панагюрище 2013” танцьорите от читалище „Искра-1872” ще покажат майсторство и ще поднесат палитра от ритми от различни етнографски области на страната, както и произведения от репертоара на ансамбъл „Филип Кутев” и ансамбъл „Пирин”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.